Je weet dat je zwanger bent als… versie 3e trimester

22 juni 2016Zwangerschap Standard

Zo, het derde trimester is begonnen hoor! En daar horen weer nieuwe kwaaltjes en andere gekke dingen bij. Ik merk dat mijn zwangerschap zich echt in een andere fase begeeft dus leek het me leuk om daar weer een nieuw blogje aan te wijden.

zwangertijdschriften

Je weet dat je zwanger bent (derde trimester) als..

– Je navel langzaam in het niets verdwijnt, omdat daar plotseling toch die zwangerschapsbuik zit.
– Ook vreemden eindelijk opmerken dat je een kindje verwacht (zoals medewerkers bij de Hema die je wijzen op kortingsacties van babykleding).
– HONGER. Gewoon HONGER. 24/7.
– Je eeuwige discipline om een normale hoeveelheid gezond voedsel naar binnen te werken dan ook als sneeuw voor de zon verdwijnt. En je vervolgens keihard wordt afgestraft met een flinke dosis maagpijn.
– Je je gaat realiseren datĀ de bevallingĀ steeds dichter bij komt. En je daar ook even aan wordt herinnerd door je zorgverzekering die je het kraampakket opstuurt.
– Collega’s beginnen te vragen wanneer je met verlof gaat.
– De box al in de woonkamer klaar staat, oeps.
– Zwangerschapszwemmen niet alleen maar voor de leuk is, maar nu ook echt broodnodig wordt.
– De bekende vermoeidheid van trimester 1 weer tevoorschijn is gekomen. Powernapping!

Ondanks dat er in het derde trimester toch weer wat kwaaltjes de kop op steken gaat het vooral nog erg goed met mij/ons. Daar ben ik super dankbaar voor, omdat ik weet dat het ook anders kan. Nog maar 12 weken en wij kunnen ons mannetje waarschijnlijk verwelkomen. We hebben er super veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *