35 weken zwanger: turn baby turn!

10 augustus 2016Zwangerschap Standard

Zo, ik heb al een tijdje niets meer van me laten horen op de blog.
Ik moet zeggen dat ik stiekem een beetje aan het aftellen ben tot mijn verlof (nog maar 4 dagen!).
Het wordt toch steeds zwaarder op dit moment. Lichamelijk (hallo bekkenpijn, fijn dat je je deze weken nog even laat zien maarnietheus), maar ook geestelijk. Een blogje typen kan er vaak niet meer bij.
Ik kan me steeds minder goed concentreren en raak steeds meer in mijn baby bubbel. Koken lukt niet meer zonder dat ik gemiddeld drie keer per maaltijd de spatel laat vallen. Ik probeer er maar om te lachen, maar soms lukt dat niet altijd ;-) Sorry echtgenoot.

Onze (te) kleine spruit
Tussendoor was er nog een momentje van paniek. Onze baby lag bij 33 weken nog lekker in een stuit. Hierdoor kon de verloskundige onze baby niet goed meten en dacht ze dat hij misschien wel erg mini was voor zijn leeftijd. Gelukkig kreeg ik een extra echo waaruit bleek dat onze baby het heel goed doet en precies gemiddeld groeit. Op zijn lange benen na, die heeft hij van papa gekregen. Ik moet later twee mannen aan de arm trekken omdat ik ze niet kan bijhouden met lopen, denk ik!

Eigenwijze spruit, nog steeds in de stuit
Zoals ik net al vertelde lag onze man bij de laatste afspraak met de verloskundige nog in een stuit. Er gaat geen dag voorbij dat ik meneer niet streng toespreek om te gaan draaien, maar meneer doet nog steeds lekker waar hij zelf zin in heeft :-)  Ik houd wel van een beetje karakter, maar ik maak me nu toch lichtelijk zorgen gezien we nog steeds zijn hoofdje op de verkeerde plek voelen (papa is een ster in het lokaliseren van de baby in mijn buik, zijn we achter gekomen). Maandag hebben wij de liggingsecho bij de verloskundige.
In de tussentijd lees ik me stiekem in over draaipogingen, stuitbevallingen en keizersneden. Pfft.. iets waar ik me liever niet over nadenk, maar het houdt mij toch bezig. Ik hoop nog steeds gewoon sterk op een natuurlijke bevalling zonder complicaties. Misschien kruipt meneer de aankomende dagen toch nog naar het licht van het eind van de tunnel, letterlijk en figuurlijk ;-) …

Hoop jij met me mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *