Broccolisoep met een zelfgemaakt saucijzenbroodje

4 juli 2016Recepten Standard

Ik wilde al lange tijd een keer broccolisoep maken. Ik ben dól op soep en zou het bijna elke dag wel kunnen eten. Helaas is mijn wederhelft er wat minder gek op. Toch besloot ik een keer broccolisoep te maken en manlief heeft nu zelfs toegezegd dat ik het nog een keer mag maken!
Om het geheel wat aantrekkelijker te maken bakte ik er zelf saucijzenbroodjes bij. Ik maak dit regelmatig en was echt op zoek naar het perfecte recept (steeds een beetje experimenteren). En hoewel ze nooit zo lekker worden als die van oma, kom ik nu toch aardig in de buurt!

IMG_20160615_194741

Broccolisoep voor ongeveer 5 kommen

Ingrediënten

750 ml water
1,5 bouillonblokje
250 ml kookroom
1 grote ui
een eetlepel fijngesneden peterselie
1 gekookte kipfilet (optioneel, anders is de soep vegetarisch)

Bereiding
1. Snijd de gehele broccoli (inclusief  stam, maar ik snijdt welk altijd de droge stukjes eraf) in grove stukken en was dit goed.
3. Doe de stukken broccoli in een soeppan met 750 ml water en voeg 1,5 groentebouillonblokje toe (ik gebruik graag bouillonblokjes van Zonnatura). Kook dit 10 minuten.
4. Pak de staafmixer en pureer de broccoli in de bouillon tot een gladde soep. Voeg 250 ml kookroom toe.
5. Snijd de ui en voeg deze toe aan de soep.
6. Voeg een eetlepel fijngesneden peterselie (ik heb altijd een pot gevriesdroogde peterselie in huis) toe en kook het geheel nog 5 minuten.
6. Voeg als laatst reepjes gerookte kip toe en verwarm het geheel nog goed door (optioneel).

Saucijzenbroodjes voor 6 broodjes

Ingrediënten

6 velletjes bladerdeeg
300 gram gehakt
1,5 eetlepel nasikruiden
2 eieren (1 om te bestrijken)
2 eetlepels paneermeel
0,5 eetlepel ketjap

Bereiding
1. Leg 6 velletjes bladerdeeg te ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak een mengkom en voeg de (runder)gehakt, nasikruiden, 1 ei, paneelmeel en een halve eetlepel ketjap toe.
3. Kneed dit in een geheel en maak er 6 ”worstjes van” (als het geheel te nat is kun je nog wat paneermeel toe voegen).
4. Leg de vier worstjes verticaal op het bladerdeeg en vouw dit dicht. Voor een mooie afwerking kun je het bladerdeeg dicht drukken met een vork.
5. Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei.
6. Bak de broodjes in het midden van de oven af in ongeveer 15 á 20 minuutjes.

Terwijl ik dit blogje typ, krijg ik alweer trek!
Eetsmakelijk alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *